Open monumentendag Oss 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 was het Open Monumenten dag. Er waren ruim 40 monumenten verdeeld over 13 plaatsen in de gemeente Oss gratis te bezoeken. Met leuke extra activiteiten, zoals rondleidingen, wandelingen met een gids, een gezinsfietstocht, tentoonstellingen en live muziek. Nieuw waren dit jaar een fotowedstrijd bij het landelijke thema 'Mijn monument is jouw monument' en geocaching.
 

 • De monumenten van Oss en kernen

  Struikelstenen, heemkundekringen, Unox, Philips en de pil... Bijzonder cultureel erfgoed en ware monumenten. Oss hoort bij de vijftig grootste monumentgemeenten van Nederland. Vooral dankzij onze vestingstadjes en dorpen. Let op: niet alle monumenten zijn geopend tijdens een monumentenweekend. Check hiervoor openmonumentendag.nl.

  Ontdek alle monumenten
  De monumenten van Oss en kernen
 • Van alles te beleven

  Tijdens de monumentendagen 2021 viel er weer vanalles te beleven! Ook volgend jaar houden we je graag op de hoogte van de activiteiten via deze pagina, onze UIT-agenda en de (digitale) folder. 

  Bekijk openmonumentendag.nl
  Van alles te beleven
 • De spannende geschiedenis van Oss

  Van een Vorstengraf en Romeinse tempel tot aan kastelen en een gevangentoren. Ga op onze website op ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis van Oss!

  Ontdek de geschiedenis
  De spannende geschiedenis van Oss
 • Video's lokale monumenten

  Speciaal voor de Monumentendag van 2020, die volledig online plaatsvond vanwege de lockdown, maakte het Stadsarchief samen met de gemeente Oss een aantal korte teaser-filmpjes over enkele bijzondere lokale monumenten, in de thema's Vestingen aan de rivier, Kerken & kloosters, Ambacht & industrie, Oorlog & vrede en Vondsten & vorsten. 

  Bekijk de video's op youtube
  Video's lokale monumenten

Activiteiten monumentenweekend 2021

Er viel vanalles te beleven en te ontdekken tijdens het Open Monumentenweekend in 2021! Houd de website volgend jaar in de gaten voor het volgende monumentenweekend. 

Met dank aan Stadsarchief Oss, die het monumentenweekend voor gemeente Oss organiseert. 

Filteren

Wanneer

Filter op datum

Sorteren op

0 resultaten

Geen resultaten gevonden