(zw)eten op hakken: wandel- en eetfeestje in Lith

Een walking dinner genaamd ‘(zw)eten op hakken’, met girls only, en opdracht tot dress to impress? Dat belooft wat! Wederom een creatief initiatief in coronatijden van de Wandel3daagse Lith-Lithoijen. Zo liepen we vorig jaar al een ludieke, alternatieve wandeltocht (blog 'Oude schoenen wijzen de weg in Lith' en de route). En vond begin dit jaar een heuse Elfstegentocht plaats, dwars door de typische Lithse steegjes. En nu dan, een roze wandel- en proeffestijn voor de dames, wat een vondst! De twee edities waren dan ook in een mum van tijd uitverkocht.

Klaar voor de start

Nou, wij hebben er zin in! Flink wat deo gesproeid voor het ‘zweten’, die hakken toch maar thuis gelaten en stevige stappers aangetrokken, onszelf getooid in roze accessoires: zo, wij zijn er klaar voor. Om alle enthousiaste dames toch enigszins in toom te houden, en elkaar de nodige ruimte te kunnen geven, zijn we keurig ingedeeld in kleine wandelgroepen met een eigen tijdslot. En worden we keurig begeleid door onze eigen ‘leading lady’. Wat een service.

We starten bij Café De Poot in Lith. Hier worden we hartelijk ontvangen door het ontvangstcomité, feestelijk uitgedost in roze en rood. Dressed to impress, echt wel! We ontvangen een heerlijke welkomstcocktail en ons eerste gerechtje. Slagerij Van Ebergen heeft een trio van lekkere gerechtjes gemaakt. Dat begint goed!

Lint van roze dames

Vooruit, aan de wandel! We lopen eerst langs de Maas, in een feestelijk lint van roze geklede dames, op gepaste afstand van elkaar. We volgen de bordjes, en steken de weg over richting Lithoijen. In Lithoijen lopen we over een fraai binnendoor-paadje. En daar is ons volgende rustpunt alweer in zicht. Het authentieke Raadhuis in Lithoijen staat voor deze keer te stralen met rondom roze ballonnen. Hier worden we verwend met een heerlijk soepje en knapperig broodje met, jawel, roze boter. We installeren ons op het zonnige terras en genieten!

Pop-up picknick

Hé! Het is niet voor niets een walking dinner, dus hup, aan de wandel! We verlaten het mooie dorp Lithoijen en lopen door het buitengebied richting Lith. Daar aangekomen worden we verrast door een pop-up picknickplaats aan de Lithergraaf. Voorzien van gezellige kleedjes en leuk gestylde statafels is er voor iedereen een fijn plekje. We ontvangen heerlijke sushi van Wat de pot schaft, compleet met stokjes. In deze prachtige tuin, omringd door roze ballonnen, gezellig kletsende dames uitgedost in het roze, is dit ook weer een feestje.

Hakken maar in de Hakkenbar

Weer op pad naar de volgende stop. Hier doorkruisen we Lith en wandelen we onder meer over het mooie Engwijkpad. Maar wat horen we daar in de verte? We naderen het Marktplein, horen de vrolijke muziek en arriveren bij, jazeker, de Hakkenbar! Een zeer enthousiaste dame spoort ons aan om mee te gaan hakken. Uhhh, we doen echt ons best maar denken toch dat ons talent ergens anders ligt. Maar lachen is het wel! Dan maar direct door naar de Hertog Jan van Brabant, hier wacht ons het volgende gerechtje: een lekkere pasta met kruidig broodje.

Red velvet

We gaan onderweg voor onze laatste stop. En lopen over de dijk met het altijd mooie uitzicht op de Maas. We vervolgen onze weg door het groene Brouwerspad en eindigen bij een waar paradijsje: mooie omgeving, gezellige muziek, vrolijke vlaggetjes en een heerlijk nagerecht van Pure. Wij kiezen de Red Velvet en deze was echt heerlijk! Als afsluiting ontvangen we ook nog een prachtige roze roos van Bloemerie 88.  Helemaal top!

Boys only?

Heeft de Wandel3daagse Lith-Lithoijen nog meer in petto? Jazeker! De wandeldriedaagse gaat in 2021 door, met elke dag een ander verrassend thema en startpunt. En wie weet, volgen er nog meer bijzondere events. Zo gaat het gerucht dat de mannen ook wel een ‘boys only’ zouden willen...