Op visite bij 'Op FieZiete' in Ravenstein

Zoals het zo mooi omschreven staat op hun eigen website; bij Op FieZiete heb je het gevoel dat je bij Fie en Jacky op ‘fieziete’ komt. Deze dames startte met FieZie in 2014, toen nog te vinden op de Marktstraat. Intussen is de gelegenheid gevestigd in ‘Het Pakhuis’ aan de Mgr. Zwijsenstraat. En waar Fiezie een sfeervolle winkel is met de mooiste (woon)accessoires kan je bij Op FieZiete terecht voor een o.a. een heerlijke koffie, een lunch óf high tea. Dus in mijn zoektocht naar de leukste high tea adressen mag deze plek in het historische Ravenstein zeker niet ontbreken.

Na een heerlijke wandeling rondom en in Ravenstein kom ik samen met een vriendin rond lunchtijd aan bij Op FieZiete. Fie en Jacky verwelkomen ons vol enthousiasme. Het tafeltje is al gereed en we mogen plaats nemen in een gezellig hoekje van de zaak. We starten met een heerlijk aperitiefje, een glaasje alcoholvrije prosecco met een paar stukjes dadeltaart. Direct een smaakvol begin van deze high tea. Jacky verteld dat zij alles zelf maakt en daarbij zo min mogelijk (en het liefst geen) gebruik maakt van geraffineerde suikers. Overigens mochten we naast de thee ook andere warme dranken van de kaart bestellen zoals cappuccino, latte macchiato of een chai latte. 

Na het aperitief volgt een flinke plank volop zaligheden; van een macaron tot een brownie en van bokkepootjestaart tot limoncello cheesecake, we genieten van alles wat er voor ons ligt. Het is met veel liefde en passie gemaakt; dat zie én proef je.

Na de zoete hapjes krijgen we een frisse gang van reepjes selderij, paprika en komkommer met een dipje van aioli en verse pesto. En dan is daar de grote plank vol vers gemaakte hartige lekkernijen én een vers tomatensoepje. Wat we geserveerd krijgen is o.a. een worstenbroodje, broodje brie met honing en walnoten, broodje filet american met balsamico dressing en een gevuld eitje. Leuk detail, het vers gebakken brood komt van Jaques van Ewijk, bekend van Heel Holland Bakt seizoen 2014. Bij dit alles krijgen we ook nog een heerlijk glas vers geperste jus d’orange. De high tea sluiten we af met de welbekende vlaflip.

Al met al hebben we enorm genoten. Van al het lekkere eten en van de gezelligheid en het enthousiasme van Fie en Jacky. Dus, zoek je een plek voor een lekkere lunch óf high tea, in huiselijke gezellige sfeer? Reserveer dan zeker een keer bij op FieZiete. De dames hebben alles fantastisch verzorgd en zorgen ervoor dat je voldaan en met een goed gevoel de zaak weer verlaat. Tip; combineer een lunch op deze plek met een wandeling door het mooie Ravenstein, zoals de NS wandeling!

‘FieZie’ en ‘op FieZiete’ zijn te vinden Mgr. Zwijsenstraat 3B in Ravenstein en zijn elke dag geopend. Maandag van 12:00 uur tot 17:30 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00 uur tot 17:30 uur, zaterdag 10:00 uur tot 17:00 uur en zondag 12:00 uur tot 17:00 uur.

https://www.fieziehomestyling.nl/
https://www.opfieziete.nl/