Op reis in Oss, ontdek 7 vakantielanden in één dag!

Hoe leuk: dit jaar kun je in Oss op vakantie naar je favoriete vakantielanden! Ga genieten als een Fransoos in de Peperstraat en gooi samen je heupen los tijdens een salsaworkshop. Of drink een Aperol spritz in de Houtstraat terwijl de kinderen smullen van pasta en pizza. Bereid je voor, want 30 juli van 12.00 tot 20.00 uur wordt een heerlijke dag vol culinaire hoogstandjes en de sfeer van verschillende landen in het Osse centrum. Een klein en gezellig event voor iedereen die in zomerse sferen wil komen. Ben jij erbij - met je kinderen - om samen een dagje te genieten?

Bezoek 7 landen in één dag

Dompel jezelf met je gezin, vrienden en familie onder in de kleurrijke festiviteiten. Proef heerlijke gerechten en maak kennis met de cultuur van Frankrijk, Italië, Duitsland, Amerika, Spanje, de Caraïben en natuurlijk ons eigen Holland! Allemaal op één dag, hier in Oss. Of je nu een liefhebber bent van muziek of gastronomie of gewoon op zoek bent naar een gezellige dag vol plezier, dit evenement heeft voor ieder wat wils. 

Het initiatief voor deze gezellige internationale dag in het centrum van Oss werd genomen door Centrummanagement Oss en de verschillende horecagelegenheden zorgen er samen voor dat het een dag met mooie tradities, smaken en gezelligheid wordt. 

Pasta, pizza, flamenco en salsa

In het Osse centrum zijn alle deelnemende horeca gelegenheden gezellig aangekleed en je kunt bijpassende hapjes en drankjes krijgen. In de Molenstraat en de Houtstraat kun je aanschuiven aan lange tafels, lekkere pizza en pasta uit la bella Italia proeven en Italiaanse producten kopen. Heb je meer met de flamenco? Ga dan zeker naar de Walstraat, kijk naar de flamenco danseres en proef heerlijke paella en tapas. Zin in een potje dikke lol? Kijk dan of je papa kunt porren om plaats te nemen in de dunk tank en laat je kinderen de ballen in het gat gooien op het Walplein waar het themaland Amerika is. Gooien de kinderen raak? Dan valt papa in de dunk tank. Vergeet ook zeker niet om een heerlijke Philly-cheese steak te eten! Verder vind je in de Kerkstraat de Caraïben, met een fijne salsaworkshop en proef je in de Peperstraat de beste Franse gerechtjes onder het genot van Franse chansons.

Oer-Hollands of toch die lekkere bratwurst?

Op de Heuvel loop je in nog geen 5 seconden van Nederland naar Duitsland. Er staat een grote BBQ met lekkere Nederlandse (camping)gerechten en de beroemde Deutsche Bratwurst ontbreekt natuurlijk ook niet! Terwijl je een kleine bierproeverij doet, kunnen de kinderen heerlijk spelen in en op 'Watertafel De Heuvel', een ijsje gaan halen of een potje jeu-de- boules spelen in de Peperstraat. 

Deze gezellige dag wordt georganiseerd door Doggybag, Van Druenen delicatessen, Lollipop, Inimini, Venezia Alessandro, Moodys Lunchroom, Eeterij Voorafentoe, Heer Bommel, H32, La Colline. DNW, Bistro Louis, Bar 15, Taverne Silvas, De Winkel, Ome Toon, Quisine en Finch. 

Nog meer leuke gratis activiteiten in het Osse centrum 

Het blijft niet bij deze ene dag in het centrum van Oss. Deze hele zomer is het feest, want op de Heuvel is er iedere zaterdag van 12.00 - 17.00 uur iets te beleven. Dikke lol dus met het hele gezin op de onderstaande data: 

  • 15 juli: Bungee jump, wie springt het allerhoogste! 
  • 22 juli: Rondjes draaien in de zweefmolen en rijden in het treintje. 
  • 29 juli: Nick Jr. Playtrailer, springen spelen en klauteren . 
  • 05 aug: Schuimparty op het plein. 
  • 12 aug: Allemaal activiteiten rondom een echte brandweerwagen. 
  • 19 aug. Kermis Oss. 
  • 26 aug: Spidertoren, een klimtoren van 11 meter hoog.