Ommetje in Oss

Even lekker wandelen… ik kan die zin in de 13e maand van de coronacrisis niet meer horen. Ik doe niet anders dan ‘even lekker wandelen’. Het is duidelijk dat er nieuwe input nodig is om die wandelingen weer een beetje interessant te maken. Gelukkig is daar H32 die wandelingen aanbiedt met ter afsluiting een lekker lunchpakket.

Zaterdagmorgen 11.00 uur. Mijn vriendin Myrna en ik verzamelen ons in het centrum voor de stadswandeling. We kiezen voor ‘een rondje Oss’. Beiden zijn we centrumbewoners en we zijn dan ook benieuwd of deze wandeling iets nieuws voor ons brengt.
Er is ook nog keuze uit een wandeling over het laarzenpad (10 km) of een route richting Megen (17,7 km fietsen en 3,5 km wandelen).
We krijgen een koffie to go en een plattegrond met op de achterkant stap voor stap de wandeling in ons handen gedrukt en op pad gaan we!
 

In de Peperstraat zien we huisnummer 12. Dit is het oudste pand van Oss. Grappig dat juist hier het stadsarchief gevestigd is. We lopen verder via de grote kerk en Myrna spreekt haar verbazing uit over hoe toch zoiets gemaakt is ‘in die tijd’. Het is een mooie kerk. Dit heb ik pas tijdens de eerste lockdown ontdekt. Ondanks dat ik al 14 jaar in Oss woon, waarvan 5 jaar in de Kerkstraat, had ik er eerder nog geen voet binnen gezet. Maar de prachtige glas in lood ramen zijn zeker het bekijken waard!

In het kleine parkje naast de cultuurpodium de Groene Engel, het Sint Barbaraplein bevindt zich de Kunstfabriek van Dichterbij, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Dit is een hele toffe plek waar cliënten van Dichterbij zich kunnen ontwikkelen tot ware kunstenaars. Mocht je nog iets unieks zoeken voor aan de muur? Denk eens aan hen.

De wandeling vervolgt door de Kruisstraat, langs de bioscoop en zo het Jan Cunen park in. Hier nemen we onze tijd. Het is een prachtige dag, vol op zon.
Via het station vervolgen we de route tot we na een korte pitstop op de markt de lunch kunnen ophalen, welke we lekker bij mij thuis gaan opeten.

Het was leuk! Even een andere manier van wandelen, H32 heeft dit tof gedaan. Ik heb de andere routes ook meegekregen, deze wil ik zeker nog wel eens uit gaan proberen! De prijs kwaliteit was een topper, uitgebreide lunch; 3 rijkelijk belegde broodjes, jus d’orange, een chocoladekoek en een fruitsalade. Het complete pakket kost slechts €12,50! Neem een kijkje op https://www.h32.nl/met-h32-erop-uit/