Met Trabant door het Brabantse land

Het snorrende geluid van een tweetakt brommer. Het krachtige schakelen van de handversnelling. De natuurlijke airco uit de openstaande raampjes. Het vintage uiterlijk, binnen en buiten. Het sturen zonder bekrachtiging. Dat alles maakte het rijden in een authentieke Trabant tot een échte, ongekende rijervaring. In combinatie met een hartelijke ontvangst bij café D’n Dort in Berghem. Wij genoten ervan!

Genieten in de polder

Deze unieke rijervaring vingen we aan vanaf café D’n Dort, gelegen in het landelijke gebied tussen Berghem en Haren. Een herberg met een lange historie, al sinds 1867. Waar rond de tap nog lief en leed wordt gedeeld. De vijfde generatie is ondernemend en veelzijdig. Midden in deze polder kan je borrelen, feesten, eten en deelnemen aan diverse, originele activiteiten. Zelfs vanuit een aparte ‘stube’. Hoe gaaf is dat?  Wij werden hartelijk ontvangen door de gastvrouw met een drankje en eigengemaakt aardbei/monchou-gebak. Met het fijne terras met weids uitzicht als extra pluspunt.

Unieke rijervaring

En toen: het rijden in een Trabant! Na een uitgebreide toelichting gingen we op pad. Gewapend met een heldere routebeschrijving met foto’s en aanwijzingen was het makkelijk de route te volgen.
Het rijden in de Trabant gaf een weergaloze ervaring. Dít is autorijden. We stuurden met volle overtuiging en kracht, zo ‘sjeesden’ we over bochtige dijkjes en landweggetjes. We trainden onze rechterarmspieren met de authentieke handversnelling. Even wennen, en blijven opletten, maar ons gaf het een mooie uitdaging!

Ontdekkingstocht

De route voerde ons tweeënhalf uur lang door een prachtige, landelijke omgeving. Langs de Maas over de dijk, langs schattige dorpjes, tot aan Ravenstein. Door het buurtschap van Keent, gelegen in een uniek natuurgebied aan een voormalige arm van de Maas. We vervolgden onze route via Escharen, langs het landgoed Barendonk tot aan Mill. Daarna reden we onder meer door het natuurlijke gebied van Zeeland, van Herpen tot aan het mooie dorpje Huisseling. Om weer te eindigen bij café D’n Dort.

Dort’s borrelplank

Als afsluiting genoten we op het terras van een fris drankje en Dort’s fameuze borrelplank. Deze goedgevulde plank bevatte diverse warme en koude hapjes, vanuit alle windstreken. Lekker! Met een voldaan gevoel én met zowaar een Trabant-rijbewijs keerden we huiswaarts in onze eigen, hypermoderne, elektrische auto. Ook heel fijn, toch anders! Wil jij ook zo’n ervaring met een Trabant, kijk dan eens op de site van D'n Dort.