Koken bij Jeanine Cuisine

Om een avondje culinair te genieten heb ik deelgenomen aan een kookworkshop bij Jeanine Cuisine in Neerloon.

Ik kom aan via de Maasdijk bij een prachtige boerderij. De sfeervol ingerichte kookstudio heeft vroeger dienstgedaan als schapenschuur en later nog als klusplaats voor oude auto’s. Daar is nu niets meer van te zien, de kookstudio is van alle gemakken voorzien.

De vriendelijke Jeanine verteld mij dat ze sinds anderhalf jaar twee tot drie keer per week een workshop geeft. Na een pauze vanwege Corona is ze sinds half juni weer aan het opstarten.

Samen met de andere deelnemers (4 vrouwen en 1 man) starten we met een welkomsdrankje. Jeanine brengt het gesprek op gang door aan iedereen te vragen wat zij graag koken en waarom ze voor de workshop hebben gekozen. Man Eric wandelt geregeld in en uit en kletst mee.

We gaan vanavond tapas all over the world maken. Iedereen draagt zijn steentje bij voor een lekkere maaltijd. Met alle dieet wensen en allergieën kan rekening worden gehouden. Normaal kan Jeanine 10 tot 12 deelnemers kwijt, maar vanwege het Coronavirus ligt de max op 6. De Coronamaatregelen worden hier aangehouden; er is met tape een looproute op de grond aangegeven, de werkplekken zijn ruim opgezet en gekaderd en er is een mogelijkheid om handen te wassen of te desinfecteren.
Het niveau van de kokers kan verschillen; beginnend of wat meer ervaren. Als Jeanine dit weet houdt ze er rekening mee in het programma. Verwacht hier niet een Michelin ster binnen te halen, het doel van de avond is een gezellige en lekkere ervaring voor de hobbykok.

Tijd voor de eerste gang. Bereid door yours truly. Een portebello gevuld met roomkaas, spekjes en lente ui uit de oven. Heerlijk al zeg ik het zelf.

Dan volgt de tonijntartaar. Voor degene die liever geen vis eet is er een alternatief met hamreepjes.

Tijdens de volgende kookronde worden er nog spaanse gehaktballetjes, patas bravas, quesidillas en zoete aardappel hapjes gemaakt.

We sluiten de maaltijd af met panna cotta op basis van griekse yoghurt, heerlijk fris.

Het was een heerlijke avond koken, onderwijl goed verzorgd door Jeanine met een lekker drankje. Jeanine staat open voor alle vragen en heeft geduld met de nieuwbakken chefs in haar keuken.

Wat kost nou zo’n avond? Per persoon ben je 45 euro kwijt. Hiervoor krijg je een volledige avond uit; een workshop, heerlijk eten, drinken en een hoop gezelligheid. Aanradertje wat mij betreft voor vriendinnenclubs, teamuitjes en ouder-kind uitstapje.

Neem eens een kijkje op: https://www.jeanine-cuisine.nl/

Autivriendelijk?
Jazeker! Jeanine heeft de recepten klaargelegd welke duidelijk stap voor stap vertellen hoe het gerecht bereid moet worden. Daarnaast is Jeanine in de buurt om eventuele onduidelijkheden uit de weg te nemen. De ruimte is groot en overzichtelijk.