“Don’t Touch the Hair”

“Don’t Touch the Hair”, zingt Mick Stenders terwijl dat hij in de Barbierszaak Kei Scherp met zijn 5-koppige band staat op te treden. Leuke woordspeling, in de kapperszaak. En Mick is ook nog eens goed te herkennen aan zijn haar.

Retro kappersstoelen, bruine chesterfieldbank, een poster van Pulp Fiction en South Park, boxbal, want, ja testosteron, koelkast voor het bier, niet geheel onbelangrijk, drumstel, keyboard en een pastelkleurige elektrische gitaar. Afgelopen zaterdag was er een livestream vanuit de Barbierszaak in de Peperstraat; Kei Scherp. Oliver Pesch verzorgde het voorprogramma en Mick Stenders was met zijn band de hoofdact, een echte Country en Rock ’n Roll avond dus. Wat het uniek maakte, was dat ze gewoon in de zaak stonden te spelen. Kei Scherp wilde hun klanten, en natuurlijk alle Ossenaren, verrassen met een muzikale avond aangezien evenementen nog niet mogen plaatsvinden.

Oliver Pesch trapt af met het voorprogramma.

“Wie?”

“Oliver Pesch.” Een leuke blonde jongen met een beige gestreept blousje verschijnt.

Ik ben (nog) een broekie wat betreft Country- en Rock ’n Roll muziek, maar geniet van de noten en klanken die uit zijn gitaar en mond komen. 


Barberborrel

De middag voordat de livestream begon, heb ik een Barberborrel pakket opgehaald bij de mannen in de Peperstraat. Een en al gezelligheid op de zaterdagmiddag. Mannen zittend in de kappersstoelen waarvan de kapsels worden bijgewerkt, muziek aan, biertje erbij, het mag allemaal ook (eindelijk) weer.

De livestream werd voorzien van een plank en een mandje vol lekkers, voor elk wat wils. Speciaalbiertjes van de Bierbrouwerij, de ‘pils’ van Kei Scherp, en een borrelplank van Café d’n Dort uit Berghem. Genoeg voor een avond vertier. Het pakket was per twee personen te bestellen voor €40. Daarnaast was het een ‘Pay What You Want’ livestream, welke gratis werd aangeboden door Kei Scherp in samenwerking met haarverzorgingsmerk Mr. Dutchman. Maar je mocht een zelfgekozen bedrag betalen voor de show.

Mijn complimenten aan de mannen van Kei Scherp, Oliver Pesch en de band van Mick Stenders voor de goed verzorgde livestream en de fantastische muziek.

 

Enne… als man zou ik wel weten waar ik mijn haar liet knippen ;-)