Wandelroute Rondje Macharen

2 uur 10 minuten (9,7 km)

Deze wandelroute voert langs een deel van de Hertogswetering, door de bossen van een waterwingebied, langs een kasteel, de Maas, een bierbrouwerij en het dorp Macharen.  


Download (PDF: Knooppuntenkaart Rondje Macharen

Download (PDF): Flyer met 2 wandelroutes rondom Macharen (6 en 11 km)

Dit ga je zien

Startpunt: Eusselingstraat
5367 AS Macharen
1

Het Kasteel van Oijen

Oijense Bovendijk 34
5394 LB Oijen
Het Kasteel van Oijen
2

De Meerdijk

De Meerdijk
Oss
De Meerdijk
Eindpunt: Eusselingstraat
5367 AS Macharen

Beschrijving

Startpunt: Eusselingstraat
5367 AS Macharen

Lengte van de route is 9,7 km. Als je kiest voor de afgekorte route is de lengte 7,2 km; deze voert deels over een onverhard pad.

Startpunt beschrijving: De parkeerplaats aan de Eusselingstraat , 5367 AS Macharen. 

Loop vanaf de parkeerplaats naar de brug. Sla hier (knooppunt 22) linksaf, het pad langs het water in de richting van de sluis. Voorbij de sluis een bocht naar links, Megensedijk.
Volg de dijk voorbij knooppunt 30 en langs kasteel Oijen. Voorbij het kasteel op splitsing rechts aanhouden (dijk blijven volgen). Bij knooppunt 53 linksaf, Hamstrastraat.

Einde weg (knooppunt 35) linksaf, Grote Straat. Voorrangsweg oversteken (knooppunt 34; voorzichtig!) en over de ventweg linksaf, Hoogveldsestraat. Eerste weg (bij knooppunt 33) rechts, Waterleidingstraat; volg deze tot het kruispunt met de Langelsestraat (knooppunt 61).

Voor de kortere route via het Waterleidingbos ga je bij knooppunt 61 schuin links het bos in, door het sluisje in het metalen hek. Blijf het pad door het bos volgen; na enige tijd kom je weer op de asfaltweg, volg deze met het bos aan je linkerhand. Bij de T-kruising (knooppunt 62) vrijwel rechtdoor via het sluisje. Volg het pad door het bos tot de kruising met de weg; steek hier over (voorzichtig!) en vervolg rechtdoor je weg door het bos tot je het dijkje bereikt. Op het dijkje ga je linksaf (knooppunt 80); volg het smalle asfaltpad tot het uitgangspunt bij de brug.

Voor de langere route via de Meerdijk sla je bij knooppunt 61 rechtsaf, Langelsestraat. Bij het kruispunt (knooppunt 77) linksaf, Bernhardweg. Je passeert de brug over de Hertogswetering. Ca. 500 m verder (knooppunt 66) linksaf langs de slagboom de dijk op, Meerdijk. Volg de Meerdijk tot het einde; steek hier de weg over (voorzichtig!). Aan de overkant (knooppunt 69) linksaf over het fietspad, langs de Macharenseweg.

Je passeert een bruggetje; ca 50 m verder (knooppunt 81) rechtsaf over het smalle asfaltpad. Het pad buigt voor het kanaal (het Burgemeester Delenkanaal, de verbinding tussen de Maas en de haven van Oss) naar links; volg dit pad tot het uitgangspunt bij de brug.

Eindpunt: Eusselingstraat
5367 AS Macharen