Veerponten over de Maas

Al vele honderden jaren bestaan er veerverbindingen tussen de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Bruggen waren er wel (Den Bosch, Grave) maar deze waren doorgaans te ver weg voor de bewoners van het Maasland. In de jaren 80 wilde het rijk de veerverbindingen opheffen. 

Door samenwerking van verschillende gemeenten is de stichting Maasveren tot stand gekomen en zijn de veerverbindingen behouden gebleven. Nu, heel wat jaren later, wordt nog dagelijks bewezen dat de veren onmisbaar zijn voor deze regio. 

Autoveren zijn er in Alem, Lith, Oijen, Maasbommel en Megen. Sinds 2007 varen er voet-/fietsveren tussen Batenburg en Demen en tussen Ravenstein en Niftrik. De realisatie van een voet-/fietsveer tussen Lithse ham en Heerewaarden is in 2012 gerealiseerd.

 

Het QR-code project van Landschapsbeheer Oss

Verspreid door de gemeente Oss tref je op zo'n 100 knooppuntpaaltjes een QR-code. Door deze te scannen krijg je aanvullende informatie over de bijzondere plek waar je je dan bevindt. Het QR-code project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Brabantse Milieufederatie, Gemeente Oss, Landschapsbeheer Oss en ook door medewerking van Stichting Maasmeanders, het Brabants Historisch Informatiecentrum en Bibliotheek Oss.