Molen Désiré

De molen is een ronde stenen stellingmolen uit 1865 en heeft gedraaid als korenmolen en voor het malen van eikenschors ten behoeve van de leerlooierij. 

De molen is in de jaren 50 stil komen te staan, maar in 1972 gerestaureerd. Bij die gelegenheid heeft de molenaar de naam van zijn jongste dochter Désiré aan de molen gegeven.

Het bijzondere aan de molen is dat hij naast twee koppels maalstenen voor graan ook een authentiek koppel molenstenen voor het malen van schors behouden heeft. 

De molen is maalvaardig en wordt door vrijwilligers bemand. De molen is te bezoeken op zaterdagen tussen 14.00 en 17.00 uur
 

Het QR-code project van Landschapsbeheer Oss

Verspreid door de gemeente Oss tref je op zo'n 100 knooppuntpaaltjes een QR-code. Door deze te scannen krijg je aanvullende informatie over de bijzondere plek waar je je dan bevindt. Het QR-code project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Brabantse Milieufederatie, Gemeente Oss, Landschapsbeheer Oss en ook door medewerking van Stichting Maasmeanders, het Brabants Historisch Informatiecentrum en Bibliotheek Oss.