Streek- zorgboerderij Duurendseind

Streek-zorgboerderij Duurendseind heeft zijn wortels in de biologische veehouderij en is opgericht in 1990. 20 Jaar biologische bedrijfsvoering hebben geleid tot veel ervaring.

Het cultuurhistorische Nederlandse met name Noord-Brabantse Brandrode runderras heeft een prominente plaats op de boerderij. De koeien grazen voornamelijk op de natuurterreinen in de gemeente Oss en Veghel, langs respectievelijk de Hertogswetering (op de Ecologische Verbindingszone) en waterloop de Aa.

De schapen met lammeren weiden om de boerderij Duurendseind langs de Bredestraat in Ravenstein die je vindt in het verlengde van de Deursenseweg in Berghem. De schapenhouderij heeft geleid tot het stoppen van de biologische bedrijfsvoering omdat hierin te weinig biologische afzet gerealiseerd kon worden.

Vanaf 2006 is streekboerderij Duurendseind ook zorgboerderij geworden, omdat ex-alcoholisten en drugsverslaafden werkzaamheden verrichten op de streekboerderij. Dit varieert van het voeren van schapen en koeien, het repareren van de trekker en elektrische installaties in de bedrijfsgebouwen, schapen scheren tot het maaien van perceelsranden.

Waar

Bredestraat 29
5371 LV Ravenstein
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Bezoek de website

Kijk in de buurt

Toon resultaten