Veilig eropuit bij Bike Adventure

Verlang je ook zo naar een leuk en avontuurlijk uitje met z’n tweeën, een groepje of je gezin? Gewoon, tóch nog lekker eropuit? Ook al zijn het spannende tijden? Nou; wij belden Twan van Bike Adventure en het kon. Nog steeds. En hoe! We hadden een geweldige middag.

Zo mooi: een ondernemer aan de rand van Herperduin met hart voor zijn bedrijf én voor dat van collega’s in deze regio. Dat is Twan. De afgelopen jaren heeft de man van Bike Adventure op en rond zijn sfeervolle ‘Recreatie Ranch’ al menig teamuitje of familiefeest voor ons georganiseerd. Twan is een fijne gastheer: laagdrempelig, creatief en hij denkt altijd mee. Zijn aanbod originele spellen en activiteiten is reusachtig en we laten ons altijd graag door hem adviseren. Dit keer zijn we met z’n tweeën en wijst-ie ons op het Kistenspel ‘Een rondje streek’.

Fietsen en spelen door de streek

Het bleek een prima keuze: 12 km fietsen in en rond Herpen en Berghem met onderweg zes spelkisten. Een ‘Rondje Buurt’ van 6 km met de walking bicycle of de tandem step kan ook. Elk spelonderdeel is gelinkt aan een ondernemer in de regio. Vrouw en ik gaan op pad met Twans omafietsen (hoe toepasselijk) en de routebeschrijving. Al snel ontdekken we de kist met het Vangspel bij de Rowaldhoeve. Herinneringen komen op aan het brugklaskamp dat we er hadden in mijn werkzame leven. Nog steeds mooie groepsaccommodaties hier, geschikt voor 30 tot 50 personen. Met een kleine voorsprong voor de vrouw gaan we op weg naar het Paddenstoelenhuis waar we het Paddenstoelen-voelspel doen. Er staat een automaat waar je verschillende verse paddenstoelen van eigen bedrijf kunt verkrijgen. In veilige tijden worden er bij deze Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle rondleidingen, proeverijen en kookworkshops gegeven. Hier om de hoek en ik wist dus echt niet van het bestaan.

Spelen en leren in één uitje

En doorrrr! We doen het Bierkegelspel bij Café d’n Dort aan ‘de Wittering’, al zo’n 150 jaar een van de oudste familiecafés in de regio. Een kwartiertje later spelen we Wooden-soccerball bij het Kolluks Hofke, een biologisch melkveebedrijf. Naar deze leef- en beleefboerderij gaan we vast nog eens terug voor een kijkje in de stal, het terras of een workshop farmcooking. Tot slot worden we voor de laatste spelkisten richting de Kriekeput (Kennis-kook-spel) en vakantiepark Herperduin (Boomschuifspel) gestuurd. Naar de prachtige natuur van Herperduin, die hier overgaat in de poort van de Maashorst. Naast het spelelement van dit uitje leren we onze omgeving weer zo waarderen.

Na een kleine drie uur zijn we terug bij de Recreatie Ranch. De koffie staat klaar. En Twan doet het eindspel met vragen over de locaties die we passeerden. We hebben er nog van geleerd ook, blijkt. Met een nipt verschil gaat de overwinning met 28 tegen 26 punten naar de schrijver van deze blog. Al lag de grootste winst bij het spontaan opgekomen toffe uitje.

Omdat het kan!

DUS: wanneer je een mooie, actieve middag wilt, ga gerust naar Bike Adventure! Je hebt er volop keuze uit avontuurlijke, originele tochten met de step, mountainbikes of andere tweewielers voor jong en oud. En dat allemaal veilig en coronaproof. En wil je vermaak op je eigen locatie; dan kun je de spelmaterialen en fietsen (ook e-bikes) huren of zorgt Twan zelf voor het vermaak. En dat alles voor een heel schappelijke prijs.

Kortom: neem een kijkje op de website van Bike Adventure, kies een leuke activiteit en trek eropuit! Met z’n tweeën of in kleine groepen. Omdat het kan; ook nu. Heel veel plezier alvast en doe de groeten aan Twan!