Vegan bitterballen bij De Nieuwe Wereld

Het is geen straf om op pad te gaan om op zoek naar de vegan opties in de regio. Toen ik hoorde dat De Nieuwe Wereld vegan bitterballen op de kaart had staan moest ik deze natuurlijk proberen. Dus op een vrijdagavond ging ik hier samen met mijn vriend een hapje eten. 

Bij de Nieuwe Wereld kun je 7 dagen per week terecht voor lunch, borrel of diner. Je kunt hier een heerlijk broodje, een kop soep, borrelhapjes of een salade eten. Maar je kunt hier ook een lekker koud biertje drinken. De Nieuwe Wereld heeft namelijk meer dan 60 verschillende biertjes op de kaart staan.

Vegetarische en vegan opties

Er is ook genoeg keuze voor vegetariërs en er zijn gelukkig ook vegan opties. Zoals de tomatenrisotto en de Dutch Weed Burger. Welke gerechten vegetarisch of vegan zijn staat netjes aangegeven op de kaart.

Vooraf gingen we voor een broodje met hummus en olijfolie. En natuurlijk bitterballen. Echt de bitterballen waren heerlijk! Ga deze zeker een keer proeven. 

Als hoofdgerechten gingen we voor de tomatenrisotto en de Dutch Weed burger. Deze burger is niet nieuw voor mij! Maar blijft een aanrader. Een heerlijke smaakvolle burger met een beetje zeewier. Frietjes en een salade werden erbij gereserveerd.

Ook wilden we graag nog een dessert. Helaas staat er op de kaart geen vegan optie. Op verzoek werd er een heerlijke sorbet smoothie voor ons gemaakt. 

We hebben echt heerlijk gegeten en zijn echt in de watten gelegd.

Allergieen en speciale verzoeken

Het zou helemaal fantastisch zijn als er meer vegan opties standaard op de kaart staan. Voor sommige mensen die graag vegan eten is het echt een drempel om hier speciaal naar te vragen. Heb je een allergie? Ook hier houden ze rekening mee, er is zelfs een speciale allergieën kaart.

Naast de heerlijke gerechten die geserveerd worden, zijn  er ook leuke thema avonden. Op dinsdag en woensdag kun je genieten van een voor, hoofd- en nagerecht voor € 25,-. De Nieuwe Wereld in Oss is een plek waar je lekker en ontspannen kunt eten voor een leuke prijs.

En hoe zit het met de lunch...

Ik heb ook gelijk even de lunchkaart bekeken en zag daar verschillende vegetarische  gerechten op staan. Helaas geen vegan optie. De kaart kan natuurlijk altijd wisselen. Weet wel dat het personeel graag met je meedenkt en er alles voor doet om het je naar de zin te maken. Ook als je dus graag vegan eet. 

De Nieuwe Wereld
Heuvel 29, 5341 CV Oss

dnw-oss.nl