IJs eten bij Alessandro

Voor goede koffie en heerlijk ijs moet je bij Alessandro zijn. Veel mensen weten dat wel in Oss. Wist je ook dat Alessandro heel veel vegan opties aanbiedt? Superfijn als je vaker plantaardig wilt eten of een koemelkallergie hebt. 

In 2010 heeft Alessandro de ijssalon van zijn vader overgenomen. Hij is de 3e generatie die de ijssalon runt. De ijssalon is kort geleden verbouwd en het is echt prachtig geworden. Er ligt een mooie houtenvloer, er staat een hippe roze fluwelen bank. Het straalt echt luxe uit.

Verschillende soorten ijs

Het sorbetijs is gemaakt op basis van fruit (dus eigenlijk altijd zonder melk). Daarnaast heeft hij ook een aantal andere romige smaken die koemelkvrij zijn. Wat dacht je van: amandelijs, nero of kokosijs. Nero is echt mijn favoriet, het is een heerlijke pure chocolade ijs. Het is mogelijk om een vegan hoorntje te kiezen. Geef dit wel even aan. 

Ook zijn er verschillende vegan ijscoupes te bestellen. Wat dacht je van een vegan sorbet, een vegan naccio of een vegan oreo coupe. Ik ging zelf voor de vegan oreo coupe. Een flinke ijscoupe met 4 verschillende bolletjes ijs, oreo koekjes en chocoladesaus. Echt een feestje! 

Koffie en taart

Cappuccino kun je met plantaardige melk te bestellen. Mijn favoriet is havermelk maar je kunt ook kiezen voor sojamelk, amandelmelk of kokosmelk.

En vanaf deze week verkopen ze ook heerlijk vegan gebak van Bakkerij van Planten uit Tilburg. Ik ben zelf enorme fan van de rocky road. Een heerlijke chocolade gevuld met spekjes en koekjes. 

Op zonnige dagen is het heerlijk vertoeven voor de ijssalon maar ook buiten in de tuin. In de herfst en wintermaanden is ook geen straf om binnen te zitten. Zoals ik al eerder zei het interieur is prachtig! 

Ga jij volgende keer ook een vegan ijsje bestellen? 


IJssalon Alessandro
Molenstraat 13A, 5341 GA Oss

www.ijssalonalessandro.nl