High tea bij Lekker Vertrouwd

In mijn zoektocht naar de leukste high tea adressen in Oss en omgeving ga ik op een zaterdagmiddag met een vriendin naar Lekker Vertrouwd. Sinds september 2020 is deze lunchzaak te vinden in het centrum van Oss. Een plek waar je kan lunchen én high tea'en en waar jongens en meiden met een beperking de kans krijgen mee te draaien in de maatschappij.

Bij binnenkomst valt gelijk de gezellige inrichting op, met kunst aan de muren, kunst op tafel. Allemaal gemaakt in de Kunstfabriek, waar jongeren met een beperking hun creativiteit kwijt kunnen. We worden hartelijk ontvangen en naar ons tafeltje gewezen.

Nadat het theewater op tafel komt begint de high tea met een klein aperitiefje, een bitterbal geserveerd op een stokje met wat mosterd. Ook komt er een dienblad met een ruime keuze aan verse thee op tafel.

Daarna kunnen we genieten van een heerlijke verse tomatensoep met pesto. Na de soep komen de verschillende belegde sandwiches op tafel, mooi gepresenteerd op een etagère. De sandwiches bestaan uit een combinatie van wit en bruin belegde broodjes met brie, gezond, carpaccio en kip. Het is niet alleen lekker, de rijkelijk belegde sandwiches zien er ook nog eens mooi uit voor het oog. Er is echt aandacht besteedt aan de presentatie. Aan thee ook geen gebrek, we krijgen regelmatig de vraag of we nog een kopje willen.

Na de hartige rondes krijgen we het ‘grand dessert’; een wederom mooi opgemaakt bord met huisgemaakte (warme!) appeltaart, een stukje brownie, bol ijs en een toef slagroom, afgemaakt met wat karamelsaus.

Zoek je na een rondje shoppen een plek om heerlijk te lunchen óf te high tea'en? Denk dan zeker eens aan Lekker Vertrouwd; een zaak waar je relaxt kunt zitten, de sfeer ontspannen en gemoedelijk is en de warme ontvangst en bediening van het personeel zeker hieraan heeft bijgedragen.

Lunchzaak Lekker Vertrouwd is te vinden aan Molenstraat 7 in Oss en geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00uur tot 16.00 uur.