Hersens kraken en meters maken met de WandelQuiz

Wandelen en quizzen, gaat dat samen? Zeker wel! Zo ondervinden wij op 2e Pinksterdag in de bossen van Herperduin. Samen met zo’n honderdvijftig andere wandelaars gaan we de uitdaging aan: we nemen deel aan de allereerste WandelQuiz, georganiseerd door Met de fles op tafel. Voorzien van stevige stappers, in een regenbestendige jas (want Buienradar toont behoorlijk blauw...) trekken we vol goede moed de frisgroene bossen in. En gaan we onze kennis maar eens flink op de proef stellen!

Volle kroegen met enthousiaste quizzers: tja, dat zit er effe niet in voor de pubquiz-organisatie Met de fles op tafel. Vandaar deze WandelQuiz, een creatief alternatief in coronatijden. Vanuit het clubgebouw van het Openluchttheater Hoessenbosch worden alle wandelaars op verschillende tijdslots ontvangen. En gaan ze wandelen in duo’s of vanuit één huishouden. En gelukkig ruimte en frisse lucht genoeg in het bos!

Gewapend met een uitgebreide routebeschrijving worden we het bos in gestuurd. Of ja, gestuurd? Dat mag je dus zelf lekker uitzoeken… Uitdaging! Aan de hand van vragen en foto’s kiezen we richting en hopelijk het juiste pad. Antwoord fout, jammer dan. Dat betekent teruglopen!

Maar gelukkig hoeven we niet helemaal alleen op pad. Via podcasts vergezellen Cor en Henri ons gezellig op de route, en worden onze kennis en geheugen behoorlijk beproefd: van smurfen tot Astrid Holleeder, van de schouders van tante Sidonia tot Montevideo. En weet jij welke lekkernij met centrifugale kracht wordt gemaakt? Wij inmiddels wel.

Halverwege worden we getrakteerd op een heerlijke lunch vanuit het clubgebouw. We genieten van een lekker bakkie koffie en de vers belegde broodjes.  Compliment aan de organisatie! Ook buigen we ons nog maar eens over die plaatjes met spreekwoorden. Geen kattenpis! Of toch wel?!

De tweede helft voert ons door de mooie bossen van Herperduin, met enige uitdaging om op het goede spoor te blijven. Want in werkelijkheid zijn er heel wat meer groene blaadjes ontloken dan er op de foto’s te zien zijn. Maar hé, wat extra wandelmeters doen het goed op onze stappenteller!

Aan het einde van onze route werken we onze laatste antwoorden bij op de viltjes (eerlijk is eerlijk, met enige hulp van onze secondanten aan het thuisfront, Siri en Google…).  We tikken iets meer dan 10 km af op Strava, en keren voldaan huiswaarts. Om vervolgens om 20 uur gespannen achter de laptop te zitten tijdens een Google Meet. Hier horen we alle antwoorden en scores. We eindigen op een gedeelde 16e plek, niet slecht!

Zin gekregen om ook te gaan quizzen? De organisatie overweegt om opnieuw een dergelijk coronaproof event op te zetten, maar gaat nog liever de ‘pub’ in. Houd de website of Facebook-pagina van Met de fles op tafel in de gaten voor nieuws! Wil je Herperduin zelf ontdekken? Op Tref het in Oss vind je inspiratie. Veel wandel- en quizplezier!