Geslaagde high tea bij Café Cunen; lekker eten in een mooie omgeving

Museum Jan Cunen is in Oss en omgeving een bekend begrip. De monumentale villa waarin het museum is gevestigd heeft een prominente plek in het centrum van de stad. In mei 2017 opende het café haar deuren. Het café is toegankelijk voor iedereen, ook zonder museumticket. En naast een uitgebreide lunch van de kaart serveren zij ook een high tea, en dus toog ik op een zaterdagmiddag met een vriendin naar Café Cunen om de lekkernijen te gaan proeven. 

Café Cunen ligt tegen het museum en het Jan Cunen park. Een rustige plek om te genieten van een kop koffie of thee, heerlijke lunch óf uitgebreide high tea. In de zomermaanden is er ook een buitenterras onder de bomen. Nu konden we binnen plaatsnemen in de glazen bar, uitkijkend op het stadspark. 

We werden hartelijk welkom geheten en mochten zelf een plek uitkiezen. Nadat ons een eerste kop thee was geserveerd startte de high tea met een heerlijk glas pompoensoep. Wat daarna volgde was een etagère met een hartige ronde. Er werden o.a. een mini worstenbroodje, broodje vegetarische filet americain en een broodje brie met honing en walnoten opgediend. Er was veel zorg en aandacht besteedt aan de presentatie en daarnaast smaakte alles ook heerlijk. Elk gerechtje was een klein kunstwerkje her en der versierd met bloemetjes of bloemblaadjes, wat het helemaal afmaakte en wat er ook nog eens mooi uitzag.  

Dat gold ook voor de zoete ronde die nog volgde. Die bestond o.a. uit een scone met clotted cream en jam, een bladerdeeg hapje, diverse bonbons en een macaron. Het stokje met aardbei en braam was een verfrissende afwisseling. Al met al hebben we heerlijk geluncht. Zoek je een gezellige gemoedelijke plek om te lunchen of voor een high tea? Denk dan ook zeker aan Café Cunen.

De high tea kan vooraf geboekt worden via cafe@museumjancunen.nl en voor meer informatie kijk je op de website van het museum. 

Combineer een lunch of high tea met een museumbezoek. De entree is tot 18 jaar gratis en voor volwassenen is de prijs €10,50. Heb je een museumkaart of heb je een VriendenLoterij VIP-kaart? Dan is de entree gratis. Er zijn meerdere tentoonstellingen te zien, waaronder de permanente tentoonstelling Villa Curiossa | De wonderkamer van Oss. Kijk op de website van het museum voor meer informatie over de tentoonstellingen. 

Nieuwsgierig naar de menukaart? Deze vind je op de pagina van Café Cunen. Het café is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot en met 17.00 uur, dat zijn tevens de openingstijden van het museum. 

Het museum en café liggen op loopafstand van het NS-station. Parkeren kan op betaalde parkeerplekken in de buurt. Achter het gemeentehuis is parkeren op zaterdag en zondag gratis.