Avondje uit bij Finch Gastrobar

Zin in een avondje uit met verrassend en lekker eten? Dan moet je bij Finch Gastrobar zijn. Finch gastrobar is deze zomer geopend op de hoek van de Heuvel en de Peperstraat in Oss. De naam verwijst naar de eigenaar Pierre Vink.

Kan je daar ook vegan eten vraag jij je vast af? Jazeker. Het staat niet als standaard menu op de kaart, maar als je het vooraf even doorgeeft kunnen ze de meest verrassende gerechten voor jou maken. 

Samen met mijn vriend ging ik op zondagavond op pad. Wij hebben nog heerlijk buiten op het terras gezeten in de avondzon. We zaten onder een luifel in de altijd gezellige peperstraat. Ik startte de avond met een heerlijke alcoholvrije mojito.

Ik ben wel even naar binnen gelopen om het interieur te bekijken. Waauw! Het is echt zo mooi. Het is een modern kleurrijk interieur. Echt prachtig! En de open keuken is een echte eyecatcher. 

Finch heeft een internationale kaart. Je kunt hier op een informele manier genieten van een lunch, diner en borrel. Alle gerechten worden huisgemaakt met verse ingrediënten. Ook heeft Finch een uitgebreide wijnkaart en een fijne cocktailkaart. Ook staan er heerlijke alcoholvrije opties tussen. 

Wat at ik deze avond?

Wij kozen voor een 4 gangenmenu en omdat wij ervoor kozen om vegan te eten werden wij verrast. Ik vind het zelf altijd super leuk als ik verrast wordt. 

We begonnen met een heerlijke amuse. Een vegan oester. Een heerlijk fris hapje met een combinatie van zoet en zout. 

Daarna genoten wij van een carpaccio van knolselderij met paddenstoelen. Het was echt een smaakexplosie. Er zat een heerlijke bite aan door de nootjes. 

Het volgende gerecht was een heerlijk gazpacho met zeewier. 

Een pasta met verschillende gegrilde groentes en wat kleine stukjes tempeh was ons hoofdgerecht. Er werd daarbij een salade en frietjes geserveerd. Erg lekker maar niet perse noodzakelijk. 

Het dessert was de perfecte afsluiter van het heerlijke diner. Het was een pudding van kokosmelk gecombineerd met een bolletje kersenijs en yuzu. 

Verbeterpunten

Zet de carpaccio en het dessert als standaard op de kaart! Ik weet zeker dat iedereen hier blij van wordt. Ook zou het enorm helpen als er op de kaart wordt aangeven welke gerechten er vegan zijn. 

Borrelen en streetfood

Ook is Finch een fijne plek om te borrelen met vrienden. Je kunt daarbij allerlei lekkere hapjes bestellen. Zoals oesterzwam bitterballen, vegan draadjesvlees bitterballen, nootjes en olijven. Ook staan er uiteraard niet vegan opties op de kaart. Je kunt hier dus heerlijk borrelen met een gevarieerd gezelschap.

Vanaf 2 oktober kun je elke vrijdag en zaterdag bij Club Finch, op de eerste verdieping van Finch Gastrobar, terecht voor het Club Finch Oktober Streetfest! Ook hier staan verschillende vegan gerechten tussen. 

Finch gastrobar 
Heuvel 20, 5341 CW Oss