Archeologiedagen 2021

De Osse Archeologiedagen
De Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ook Oss doet hieraan mee, want deze gemeente is rijk aan bijzondere archeologische vondsten. In en rondom Oss wordt al jaren onderzoek in de grond gedaan. Bijvoorbeeld naar de Paalgraven en het Vorstengraf in Oss-zuid en de Romeinse Tempel in Kessel. Oss heeft een lange historie in archeologisch onderzoek en de meeste opgegraven vierkante meters van Nederland! Al sinds de jaren '70 leren studenten Archeologie in Oss het veldwerk. 

De archeologiedagen in 2021 vinden voor inwoners en toeristen van Oss en omgeving voornamelijk in de natuur en online plaats. Speciaal voor de Archeologiedagen hebben de studenten Archeologie in Oss een wandelspeurtocht en fietsroutes uitgezet. Er valt vanalles te ontdekken en beleven! 

Ga op ontdekking in Oss

Speciaal voor kinderen

De Nationale Archeologiedagen

Wil je meer weten over de Archeologiedagen en wat er in Nederland zoal te doen is? Neem dan een kijkje op de website van de Nationale Archeologiedagen. Het Stadsarchief Oss coördineert de Osse Archeologiedagen 2021 in samenwerking met de Gemeente Oss.