Archeologiedagen 2021

De Osse Archeologiedagen anno 2021

De jaarlijkse archeologiedagen in juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ook Oss doet jaarlijks mee, want deze gemeente is rijk aan bijzondere archeologische vondsten. In en rondom Oss wordt al jaren onderzoek in de grond gedaan. Bijvoorbeeld naar de Paalgraven en het Vorstengraf in Oss-zuid en de Romeinse Tempel in Kessel. Oss heeft een lange historie in archeologisch onderzoek en de meeste opgegraven vierkante meters van Nederland! Al sinds de jaren '70 leren studenten Archeologie in Oss het veldwerk. 

De (Osse) archeologiedagen vonden in 2021 in verband met de covid-maatregelen voornamelijk in de natuur en online plaats. Met als voordeel dat je de meeste activiteiten dus het hele jaar door kan blijven doen. Er valt vanalles aan archeologie te ontdekken en te beleven! 

Ga op ontdekking in Oss

Speciaal voor kinderen

De Nationale Archeologiedagen

Wil je meer weten over de Archeologiedagen en wat er in Nederland zoal te doen is? Neem dan een kijkje op de website van de Nationale Archeologiedagen. Het Stadsarchief Oss coördineert in samenwerking met de Gemeente Oss de Osse Archeologiedagen.