Carmina Burana

Odessa, het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne, komt naar Nederland voor een grootse uitvoering van het wereldberoemde stuk Carmina Burana. In de dertiende eeuw bezongen rondtrekkende monniken het geluk van liefde, drank en vergankelijkheid. Zij inspireerden componist Carl Orff tot het maken van Carmina Burana, onder andere bekend van het alom bekende O Fortuna. De centrale boodschap van dit opzwepende stuk is dan ook: geniet van alles dat geluk brengt. Nog steeds is het één van de populairste voorstellingen ter wereld – en een beetje geluk, hoop en liefde kunnen we allemaal wel gebruiken! Odessa brengt een nieuwe, meeslepende, interdisciplinaire versie van Carmina Burana. Het belooft een indrukwekkend en ei…

Odessa, het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne, komt naar Nederland voor een grootse uitvoering van het wereldberoemde stuk Carmina Burana. In de dertiende eeuw bezongen rondtrekkende monniken het geluk van liefde, drank en vergankelijkheid. Zij inspireerden componist Carl Orff tot het maken van Carmina Burana, onder andere bekend van het alom bekende O Fortuna. De centrale boodschap van dit opzwepende stuk is dan ook: geniet van alles dat geluk brengt. Nog steeds is het één van de populairste voorstellingen ter wereld – en een beetje geluk, hoop en liefde kunnen we allemaal wel gebruiken! Odessa brengt een nieuwe, meeslepende, interdisciplinaire versie van Carmina Burana. Het belooft een indrukwekkend en eigentijds muziekspektakel te worden in een gloednieuwe versie, waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen. Het stuk begint met een korte introductie door producent/regisseur Gerard Mosterd. Hij zal nader ingaan op de geschiedenis en totstandkoming van Carmina Burana.

De cast van maar liefst 130 personen wordt gevormd door balletdansers, een (kinder)koor, diverse solisten en een compleet orkest. Met bijzondere videoprojecties en lichteffecten wordt deze uitvoering van Carmina Burana een unieke beleving!

Wanneer

  • Zaterdag 12 april 2025 om 20.15 uurTickets

Waar

Theater De Lievekamp
Raadhuislaan 14
5341 GM Oss
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Tickets

Kijk in de buurt

Toon resultaten