Muziek

Elke plaats in de gemeente Oss had wel een muziekgezelschap. Maar aan het einde van de jaren vijftig veranderden de muzieksmaak en de muziekcultuur. Er ontstond een bloeiende popcultuur. Elke tienerclub of dancing had zijn eigen huisgroep. De Osse band They werd een groot succes, de band speelde in Den Haag, op talentenjachten en voor de radio. De jongensband The RockingComets was een andere bekende Osse band. Ook landelijk bekende bands kwamen naar het Maasland. 

In 1981 kwamen de leden van acht van de oude bandjes uit Megen weer bij elkaar voor een reünie. Het werd een beatfestival met honderden bezoekers in de Acropolis in Megen en zou de geschiedenis ingaan als Megen beat ’81. 

Veel muziekverenigingen waren in het begin gekoppeld aan de kerk. Maar de invloed van de kerk werd steeds minder. Jongeren organiseerden zelf allerlei activiteiten, zoals optredens van populaire bands en sportactiviteiten.
 

Het QR-code project van Landschapsbeheer Oss

Verspreid door de gemeente Oss tref je op zo'n 100 knooppuntpaaltjes een QR-code. Door deze te scannen krijg je aanvullende informatie over de bijzondere plek waar je je dan bevindt. Het QR-code project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Brabantse Milieufederatie, Gemeente Oss, Landschapsbeheer Oss en ook door medewerking van Stichting Maasmeanders, het Brabants Historisch Informatiecentrum en Bibliotheek Oss.