Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Weekend van de Wetenschap

Ontdek de wetenschapper in jezelf!

Op zaterdag 2 oktober organiseren de Bibliotheek Oss en de gemeente Oss van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerde dag boordevol experimenten op het gebied van Wetenschap en Techniek in het kader van het Weekend van de Wetenschap. 

In de Bibliotheek Oss zijn allerlei activiteiten en experimenten te doen die voor jong en oud interess…

Ontdek de wetenschapper in jezelf!

Op zaterdag 2 oktober organiseren de Bibliotheek Oss en de gemeente Oss van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerde dag boordevol experimenten op het gebied van Wetenschap en Techniek in het kader van het Weekend van de Wetenschap. 

In de Bibliotheek Oss zijn allerlei activiteiten en experimenten te doen die voor jong en oud interessant zijn. Proefjes doen, vloeistoffen stapelen, raketjes schieten, je eigen haargel maken: het kan allemaal bij Explicokids. Bij de stand van STOOOM kun je je eigen beweegbare robot (BYOR) maken van afgeschreven boeken. Maar daarnaast ook ervaren hoe Virtual Reality en Augmented reality werken. Neem een kijkje in een echte brandweerauto en ontdek de techniek in de auto. Deze blikvanger staat voor de ingang van de Bibliotheek. Maak kennis met chemie bij laboratoriumschool van ROC De Leygraaf of doe van14.00 – 16.00 uur mee aan de lezing en workshop Hoe word ik uitvinder? door Sandra van Dam van Curiosityworld. Bij deze workshop is een echte uitvinder van Innatoss aanwezig. De workshop is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, deelname is gratis, graag vooraf even aanmelden via de website van de bibliotheek omdat er 20 plekken beschikbaar zijn.

Museum Jan Cunen sluit ook aan bij het Wetenschapsweekend. Op zaterdag 2 oktober van 12:00-15:00 uur stelt het Museum Jan Cunen zijn deuren open voor nieuwsgierige kinderen. 

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap neemt amateurarcheoloog Peter van Nistelrooij van SAM (Stichting Archeologie Maasland) bijzondere scherven mee naar het museum. Peter daagt de kinderen uit om goed te kijken en te bedenken uit welke tijd de scherf komt, was het de Romeinse -, ijzer- of toch de bronstijd? En waar zie je dat dan aan? Peter weet er alles over en deelt graag zijn wetenschap met jonge wijsneuzen. De activiteit vindt plaats in de tentoonstelling ‘Jan Cunen blijft thuis’ waar ook prachtige archeologische vondsten te zien zijn. De activiteit is op inloop en ouders mogen gratis mee naar de tentoonstellingsruimte waar Piet is.

Bij binnenkomst in de Bibliotheek en het Museum Jan Cunen krijgt elk kind een stempelkaart. Elke activiteit die je doet levert een stempel op. Met een volle stempelkaart kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap een gratis ijsje halen bij ijssalon Venezia op de Heuvel in Oss.

Aanmelden kan via de knop 'meer informatie en aanmelden', aan de informatiebalie van de Bibliotheek of telefonisch via 0412-622618.

Prijzen

  • Gratis Met een volle stempelkaart krijg je ook nog eens een gratis ijsje bij Ijssalon Venezia op de Heuvel.

Waar

Adres:
Bibliotheek Oss
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Museum Jan Cunen 12:00-15:00

In de buurt

Toon resultaten