Festival: Engel Blues Festival III 2023

Bluesliefhebbers opgelet: ook in 2023 is er weer een Engel Blues Festival! Ontmoet op deze derde editie de blueshelden van dit moment!

Kaz Hawkins
Haar stemgeluid is authentiek, maar vergelijkingen met Adele en Etta James zijn niet ver weg! Haar uitzonderlijke toon,…

Bluesliefhebbers opgelet: ook in 2023 is er weer een Engel Blues Festival! Ontmoet op deze derde editie de blueshelden van dit moment!

Kaz Hawkins
Haar stemgeluid is authentiek, maar vergelijkingen met Adele en Etta James zijn niet ver weg! Haar uitzonderlijke toon, haar woorden en muziek raken tot diep in je hart. Bij het horen van de stem van Kaz Hawkins word je getransporteerd naar de oevers van de Mississippi, naar de straten van Clarksdale of Memphis, in het gezelschap van de grote zangers van blues, soul, folk, funk, rhythm’n blues… allemaal geworteld in de vurigheid van de gospelkoren. En toch werd Kaz Hawkins geboren in Noord Ierland en leerde ze het vak in de bars van Belfast waar haar vader haar naartoe bracht, temidden van de chaos van een land geplaagd door segregatie en burgeroorlog. In Ierland presenteert ze op BBC Radio Ulster een bluesshow en wordt ze als een echte blues- en soulstar gezien na haar prachtige vier albums en 2 EP’s.

Gumbo Kings
Een vijf-koppige alligator die uit de Nederlandse moerasdelta komt gekropen. Zeer strak in het pak gestoken ook nog eens. Deze jonge muzikanten hebben een moderne en helemaal eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ’n Blues. De liveshow van Gumbo Kings brengt je een chique nachtclub binnen, waar het feestje langzaam tot het absolute kookpunt wordt gebracht. Deze jongens zijn
dan ook onvervalste romantici. Kijk alleen wel uit voor de scherpe tandjes. Sinds de oprichting werkt de band door kilometers aan podium te vreten gestaag aan een groeiende schare fans. In 2019 was Gumbo Kings de meest geboekte band van Popronde. In 2020 stond de band op het NPO Soul & Jazz podium op Noorderslag. Met de nieuwe plaat ‘In The Dark’ komt Gumbo Kings met het meest persoonlijke statement tot nu toe. Het album is donkerder dan het eerdere werk, met thema’s als eenzaamheid en verlangen. En ook nog eens op gedurfde wijze geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & the TrueTones).

Dan Patlansky
‘Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal maar op het podium, in een volle zaal, tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.’ – Music News. Aan deze quote hoeven we niets toe te voegen, De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest van de buitencategorie is en zich kan meten aan de allergrootsten op aarde. In april van dit jaar liet Patlansky, na vijf jaar afwezigheid, weer van zich horen op enkele Nederlandse podia waar hij het publiek letterlijk in vervoering bracht. "Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij
is mijn held”, laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van houd, is weer volledig terug in mijn muziek."

Beaux Gris Gris & The Apocalypse
Deze door New Orleans geïnspireerde, Amerikaanse blues-folk-soulband was al vaker te gast in Groene Engel en zorgt met een mix van soulvolle nummers, intense energie en bekroond muzikaal vakmanschap voor gedenkwaardige shows! Nadat ze headliner waren op festivals in heel Europa, waaronder Upton Festival (VK), The Great British R&B Festival (VK), Moulin (Nederland) en Blues Alive (Tsjechië), werd de band genomineerd voor Band of the Year bij de European Blues Awards. Het duo dat aan de touwtjes trekt bij deze formatie zijn de meermaals bekroonde zangeres Greta Valenti uit Louisiana en de Engelse gitarist Robin Davey, die we nog kennen van The Hoax.

Reemers & de Greef
Joep de Greef en Frank Reemers, de twee frontmannen van de bluesbands MOJO HAND en Ramblin’ Dog konden het niet laten. Met hun passie voor Blues & Roots muziek zijn ze nu ook als duo-act te zien en beluisteren met intieme en ook swingende muziek. Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende Blues vocalen brengen zij een divers repertoire dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijk swingende pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Aangevuld met interessante weetjes over deze muziekstijl. Met hun jarenlange muzikale ervaring, ook opgedaan tijdens de diverse trips naar het zuiden van Amerika, spelen ze prachtige eigen composities en bewerkte Blues & Roots nummers en raken daarmee keer op keer het geïnteresseerde publiek. In 2022 stonden ze zelfs in de finale van de Dutch Blues Challenge!

Wanneer

  • Zaterdag 21 oktober 2023 15.00 - 03.00 uur

In de buurt

Toon resultaten