Cultuurklunen Oss

Cultuurklunen

Dat het van oktober naar januari verzette evenement nu opnieuw verplaatst zal moeten worden, zag de organisatie aankomen toen onlangs verscherpende maatregelen werden aangekondigd. Het goede nieuws is dat er naar nieuwe datums wordt gezocht en gekochte kaarten geldig blijven. In januari komt de organisatie met twee nieuwe datums in 2021.

Twaalf cultuurmakers
Speciaal voor deze ongewone situatie heeft een aantal cultuurmakers een filmpje gemaakt vo…

Lees verder

Dat het van oktober naar januari verzette evenement nu opnieuw verplaatst zal moeten worden, zag de organisatie aankomen toen onlangs verscherpende maatregelen werden aangekondigd. Het goede nieuws is dat er naar nieuwe datums wordt gezocht en gekochte kaarten geldig blijven. In januari komt de organisatie met twee nieuwe datums in 2021.

Twaalf cultuurmakers
Speciaal voor deze ongewone situatie heeft een aantal cultuurmakers een filmpje gemaakt voor iedereen die kaarten heeft gekocht. Die hebben tickethouders vorige week digitaal ontvangen. De Berghemse Stijn van Erp vertelt dat zijn voorstelling Stroom gaat heten, de achttienjarige violiste Iris van Nuland is van de partij en internationale artiest én rasechte Ossenaar Robin Borneman heeft er “megaveel zin in”. “Hoe langer en vaker het wordt uitgesteld, hoe méér ik er naar uitkijk”, sluit hij mee af. Dat belooft veel goeds en hiermee bestaat er geen twijfel meer over: Cultuurklunen gaat hoe dan ook door.”

Cultuurklunen! Op deze avond ga je van de ene naar de andere horecagelegenheid om te eten, te drinken en vooral te genieten van twee voorstellingen van de in totaal twaalf cultuurmakers.

Na je diner start om 20.00 uur de eerste voorstelling en om 21.00 uur de tweede. In steeds veertig minuten nemen onze professionals - die je misschien wel kent omdat ze allemaal Osse roots hebben - je mee in moderne blues, intieme zang, elektronische muziek, toneel, theater, kunst, slagwerk, viool-, of flamencomuziek. Tussendoor wissel je te voet van locatie.

Koop nu je kaartje

Wil je erbij zijn, ga dan naar de website en koop een plek aan tafel met je partner, gezin, vrienden of zakelijke relatie voor €45 of VIP voor €65 (dat is inclusief diner en twee voorstellingen en exclusief drank) per persoon en laat je verrassen. En dan bedoelen we écht verrassen, want je weet van tevoren niet waar je gaat eten en welke twee voorstellingen je gaat zien. Die kiezen wij voor je uit op basis van de voorkeuren die je opgeeft als je de tickets koopt. Leuk toch!

En coronaproof bovendien, want je reserveert vaste plaatsen en komt tijdens de voorstelling niet van je plek af. Vandaar dat er ook een beperkt aantal kaarten beschikbaar is. Kies je liever je eigen cultuurmaker? Dan kun je ook losse tickets voor €10 per stuk kopen. Ga naar www.osscultureel.nl/cultuurklunen om ze online te bestellen.

Voor vragen over gekochte kaarten kunt u een e-mail sturen naar administratie@osscultureel.nl.

Over Cultuurklunen in Oss
Oss kluunt in nieuw evenement langs de grootste talenten van de stad. Kroegbazen en kunstenaars slaan de handen ineen voor Cultuurklunen: een nieuw evenement waarbij het publiek langs de beste toneelspelers, cabaretiers en muzikanten trekt die Oss heeft voortgebracht. ,,Grote talenten worden overal geboren, juist ook in deze regio.”

Uitgevlogen Ossenaren komen terug
Zie het als een reünie van Osse kunstenaars die zijn uitgevlogen over het hele land. Zie het als een ideaal avondje uit binnen de anderhalvemetersamenleving. Of zie het desnoods als het wat sjiekere zusje van het klunen in aanloop naar carnaval. Hoe dan ook belooft Stichting Oss Cultuur dit najaar met wat bijzonders te komen. Cultuurklunen moet hét jaarlijkse evenement worden waarop Oss laat zien wat het in huis heeft.

Eén verrassend festival
"Ik denk dat veel mensen niet doorhebben hoeveel bijzonders er in onze stad gebeurt. Het is écht heel breed", zegt Marjolein Buijs van Oss Cultureel. Zij zet als artistiek leider het nieuwe evenement op samen met horeca-ondernemer Gert Jordaans en het centrummanagement. ,,Dat willen we nu allemaal laten zien tijdens één verrassend festival. Hopelijk inspireert het mensen om zelf ook wat met hun eigen culturele talenten te doen.”

600 mensen klunen mee
Op 9 en 10 oktober kunnen straks in totaal zeshonderd mensen meedoen met Cultuurklunen. Zij gaan eerst een hapje eten bij één van de naar schatting tien aangesloten horecazaken. Rond acht uur worden de bezoekers meegenomen naar het eerste optreden, om negen uur naar het tweede. Alle voorstellingen vinden plaats in een kroeg of restaurant. Er zijn ook kaarten te krijgen voor een los optreden. Op die manier krijgen kunstenaars alsnog een podium in een verdraaid lastig seizoen. En kan ook de geplaagde horeca een paar goede avonden draaien.

"De muziekscene ligt al maanden helemaal plat", zegt Flamenco-gitarist Alessio Rooders, één van de artiesten tijdens Cultuurklunen. ,,Daarom is het goed dat er in oplossingen wordt gedacht. De crisis maakt ook veel creativiteit los, dat zie je wel met dit soort initiatieven.”

Talent komt niet alleen uit de Randstad
Rooders woont na een jeugd in Oss inmiddels een paar jaar in Rotterdam. Hetzelfde geldt voor kunstenaar Stijn van Erp, die voor Cultuurklunen een speciale voorstelling schrijft met tekst en audio. ,,Het is in deze tijd bijna niet te doen om je naam te vestigen", zegt hij. ,,Want alle festivals worden afgeblazen. Zie dan nog maar eens aan de bak te komen.”

Ondanks de gedeelde Osse roots en zelfs de gedeelde woonplaats wisten Rooders en Van Erp tot voor kort niet van elkaars bestaan. De kruisbestuiving tussen al dat lokale talent kan nog een extra opbrengst zijn van Cultuurklunen, denkt ook kunstenares Guusje Slagter. ,,We zijn met z'n allen erg gericht op de Randstad, alsof alles dáár gebeurt. Maar grote talenten wordt overal geboren. Juist ook in deze regio."

Eigen podcast
Dat laatste bewijst bijvoorbeeld de pas 18-jarige violiste Iris van Nuland. Maar ook zij trekt volgend jaar naar Amsterdam. ,,Hier in de buurt zijn helaas geen vakopleidingen. Dus als je wilt leven van je passie, moet je al snel die kant op. Maar voor dit soort mooie initiatieven kom ik altijd graag terug naar Oss.”

Stichting Oss Cultureel geeft met Cultuurklunen bovendien het startschot voor een nieuwe koers, waarbij het kunst zo breed en laagdrempelig mogelijk wil laten zien. In datzelfde kader past bijvoorbeeld ook een nieuwe website en eigen podcast, waarin wordt stilgestaan bij de meest bijzondere gebouwen in de binnenstad. Aan die prouctie, die uitkomt in het voorjaar van 2021, werkten ook Martin Hagreis en Jurgen Pigmans mee.

Lees minder

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Wordt later bekend gemaakt

Waar

Adres:
In het centrum van Oss
Peperstraat 12
5341 CZ Oss
Plan je route
Meer informatie

Let op! Dit evenement is uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Meer informatie

Wanneer

  • vrijdag 22 januari 202118.00 - 22.00 uur
  • zaterdag 23 januari 202118.00 - 22.00 uur

In de buurt

Toon resultaten