Expositie Foto's uit het Osse

K26 organiseert van 28 juli tot 4 september in samenwerking met het Stadsarchief Oss een foto-expositie met als titel ‘Foto's uit het Osse’. De expositie is te zien bij K26, Kruisstraat 26 te Oss. De opening van de expositie vindt plaats op 31 juli 15.00 uur. 

Het Stadsarchief is een erfgoedkennis- en expertisecentrum met een unieke collectie over de regio Oss…

K26 organiseert van 28 juli tot 4 september in samenwerking met het Stadsarchief Oss een foto-expositie met als titel ‘Foto's uit het Osse’. De expositie is te zien bij K26, Kruisstraat 26 te Oss. De opening van de expositie vindt plaats op 31 juli 15.00 uur. 

Het Stadsarchief is een erfgoedkennis- en expertisecentrum met een unieke collectie over de regio Oss. De parel van de collectie van het Stadsarchief is de omvangrijke beeldcollectie die zo’n 430.000 foto’s, negatieven en ansichtkaarten telt, waaronder de collecties van (pers)fotografen Daan Scholte, Leo van den Bergh, Paul van der Werff en Ruud Rogier. Uit deze collectie is voor deze expositie een keuze gemaakt van bijzondere en beeldende foto’s van Ossenaren door de decennia heen. Zowel bekende ‘koppen’ als burgemeesters, maar ook straatbeelden van bijvoorbeeld de paardenmarkt van “vruuger”. Verder zijn er foto’s te zien van fotografen Suus Heersema, Erik Fluitsma (K26) en Petrus Nelissen (K26).

Suus Heersema werkte vele jaren voor weekblad ‘De Sleutel’. Daarnaast verrichtte ze studiowerk, huwelijksreportages en bedrijfsfotografie. Rond 2010 fotografeerde zij 100 jarigen in Oss in opdracht van de gemeente. De jarigen werden gefotografeerd met de (loco)burgemeester en kregen dan dezelfde dag hun foto in een lijstje cadeau. Een aantal van deze foto’s is te zien in deze expositie.

Petrus Nelissen (K26) leerde het analoge fotograferen door het lezen van instructieboeken, het bestuderen van grote fotografen en veel te experimenteren. Het leven van mensen in en op de straten is voor hem de belangrijkste inspiratiebron. Hij maakte series op straat in Mexico stad en in het dorp San Miguel Regla, San Jose, op het platteland in Costa Rica, Antwerpen en natuurlijk in Oss.

Erik Fluitsma fotografeert gebouwen en kunstwerken voornamelijk in zwart / wit, waarbij lijnenspel en restvorm een terugkerend thema is in zijn werk. De bezoeker ziet foto's van 'iconische' bekende kunstwerken uit de stad Oss, geëxposeerd met een 'twist'.

Een deel van de beeldcollectie, zo’n 60.000 foto’s, is ook te zien op de collectiewebsite van het Stadsarchief: collecties.stadsarchiefoss.nl

Waar

Adres:
K26
Kruisstraat 26
5341 HD Oss
Plan je route
Afstand:

Meer informatie

Bel met Till Willems

Wanneer

  • Dagelijks t/m 4 september 2022

In de buurt

Toon resultaten