Poëziefietsroute Ravenstein

2 uur 30 minuten (40,0 km)

Deze fietsroute van zo'n 33 kilometer loopt door alle elf kernen van de voormalige gemeente Ravenstein. Het thema is poëzie: op tien punten langs de route vind je een gedicht. Hiervan zijn er zeven gemaakt door kinderen, in het kader van een wedstrijd uitgeschreven door Stichting Cultuur Ravenstein. Deze stichting heeft ook de route ontwikkeld.

De geïllustreerde routekaart met de tekst van de gedichten is voor € 1 te koop bij het Toeristisch Informatiecentrum van Ravenstein en Oss.

Download: plattegrond poëziefietsroute Ravenstein

Lees meer over de poëziefietsroute op de website van Stichting Cultuur Ravenstein.

Dit ga je zien

Startpunt: Markt 14
5371 AD Ravenstein
Eindpunt: Markt 14
5371 AD Ravenstein

Beschrijving

Startpunt: Markt 14
5371 AD Ravenstein

Lopend of fietsend door het vestingstadje Ravenstein en langs de stadsgracht, kennismaken met poëzie. Uitleg over bezienswaardigheden en onderweg op diverse punten een gedicht. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Reizen’. Met deze poëzieroutes wil Stichting Cultuur Ravenstein de dichtkunst onder de aandacht van het publiek brengen.PoëziePoëzie lezen doe je doorgaans rustig op de bank met een boekje in de hand. Soms kan de omgeving of de omstandigheden waaronder het gedicht wordt gepresenteerd bevorderend werken op het genieten ervan, er een extra dimensie aan geven. De Poëziewandelroute en de Poëziefietsroute bieden je de mogelijkheid deze ervaring te ondergaan. Ofwel wandelend door het rustieke stadje Ravenstein ofwel fietsend langs de kerkdorpen door het gevarieerde landschap van het Land van Ravenstein. Onderweg kun je gedichten lezen op blauwomrande bordjes. De Werkgroep Cultuur Ravenstein, organisator van de routes, koos in 2013 'Gouden tijden, zwarte bladzijden' als thema. De gedichten zijn het hele jaar te lezen; in april worden ze vervangen door de nieuwe.

De poëzieroutes zijn verkrijgbaarbij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) en de VVV in Oss. Nieuw verkooppunt voor de fietsroutes is CycleStation, tegenover het NS Station in Ravenstein.

Eindpunt: Markt 14
5371 AD Ravenstein