ResourCityOssSpeel het spel

Met het augmented reality spel ResourCityOss vang je elementen uit het Periodiek Systeem. Je vindt 80 elementen op o.a. gebouwen, pleinen, standbeelden en de stoep, in het centrum van Oss.

  • Hoe belangrijker of schaarser het element in de echte wereld, hoe moeilijker je het zal vinden.
  • Voor elk element ontvang je punten. Hoe meer punten, hoe sneller je stijgt in de levels.
  • Maak ook combinaties met verschillende elementen en ontvang daarmee combinatiebadges.
  • Over alle elementen en badges ontvang je weetjes.
  • In zo’n 1,5 uur kun je het spel uitspelen.

Het spel wordt gespeeld in de autovrije zone van Oss. En wil je even uitrusten geniet dan van een lekker ijsje of een drankje op de Heuvel of neem een kijkje in de knusse Peperstraat.

Veel plezier en succes met het vangen van o.a. waterstof, koolstof en goud!!

Gratis toegang tot Museum Jan Cunen
Doorloop je alle levels en spaar je alle badges dan ontvang je gratis entree voor Museum Jan Cunen en een kleine attentie.

Jaar van het periodiek systeem
2019 is door de Verenigde Naties wereldwijd uitgeroepen tot het internationale jaar van het periodiek systeem. Reden hiervoor is dat Dmitri Mendeleev 150 jaar geleden de beginselen van het huidige periodiek systeem heeft bedacht. Op nationaal niveau besteedt de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging hier aandacht aan.

Waarom in Oss?
Oss is van oudsher een stad waar veel kennis van chemie toegepast wordt bij de ontwikkeling van medicijnen maar ook het conserveren van voedingsmiddelen. Daarnaast is Oss een stad waar talent zich volop kan ontwikkelen. De ResourCity app maakt jong talent spelenderwijs bekend met de universele taal van het periodiek systeem. Een taal die als geen ander kan bijdragen aan duurzame ontwikkelingen en helpt bij het oplossen van Global Goals uitdagingen in energie, agrifood, lifesciences en meer. Dus download de ResourCityOss app en speel met en leer over het periodiek systeem in het centrum van Oss.