Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie 'Beelden binnen, beelden buiten.'

Voor de 32ste keer organiseert galerie Sous-Terre Lithoijen de expositie " beelden binnen, beelden buiten ". De expositie begint op zondag 15 mei en duurt tot en met 11 september 2022.  

Beeldencollectie. 

Ook dit jaar zal er weer een enorme verscheidenheid aan sculpturen te zien zijn van meer dan honderd beeldhouwers. …

Voor de 32ste keer organiseert galerie Sous-Terre Lithoijen de expositie " beelden binnen, beelden buiten ". De expositie begint op zondag 15 mei en duurt tot en met 11 september 2022.  

Beeldencollectie. 

Ook dit jaar zal er weer een enorme verscheidenheid aan sculpturen te zien zijn van meer dan honderd beeldhouwers. In het beeldenpark van maar liefst 30.000 m2 zijn de werken overzichtelijk op kunstenaar gerangschikt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke kunstenaar werken in jouw stijl maakt. Paden leiden je langs grote en kleine beelden die uiteenlopend van brons, keramiek, glas, hout of steen zijn gemaakt.  Met een onderscheid naar figuratief werk - in het gecultiveerde deel van het beeldenpark - en abstracte kunst die in het landschappelijke deel is ondergebracht. Meertjes en poelen, verschillende soorten grassen, struiken en bomen zorgen voor een opvallend Brabants Landschap waar tussen de beelden staan. Sommigen half verscholen en erin opgaand, anderen juist contrasterend door felle kleuren. Deze natuurtuin is een belevenis op zich. Je struikelt er niet over de beelden, maar maakt een flinke wandeling met uitzichten op het weidse landschap. 

Expositie schilderijen. 

Bij Sous-Terre kun je niet alleen genieten van de beeldhouwkunst, ook op het gebied van de schilderkunst is er veel te beleven. Meer dan 1000 schilderijen, van abstract tot figuratief, zullen in de galerie geëxposeerd worden. Nagenoeg alle kunstschilders die aan galerie Sous-Terre verbonden zijn nemen deel aan de stockexpositie van schilderijen. 

Kunstuitleen. 

De kunstuitleen blijft volgens Jeroen de Groot van galerie Sous-Terre een groot succes. Dit is overigens ook niet zo verwonderlijk, omdat de kunstuitleen van Sous-Terre kan worden aangemerkt als het meest voordelige en klantvriendelijke kunstuitleensysteem van Nederland. De galerie brengt namelijk geen huur in rekening. Terwijl je een klein bedrag spaart voor kunst krijg je van de galerie de kunstwerken in bruikleen en betaalt daarover geen extra huur, aldus Jeroen.  

Webshop. 

Via de webshop van de galerie kun je de hele collectie van galerie Sous-Terre 24 uren per dag online bekijken en bestellen. 

Overige informatie / nieuwe openingstijden. 

Elke zondag  van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Maandag tot en met zaterdag is de galerie tussen 9.00 en 17.00 uur op afspraak te bezoeken ( 0412-482159 / info@galerie-sous-terre.nl ). 

Meer informatie over de galerie en de webshop is te vinden op: www.galerie-sous-terre.nl 

Prijzen

  • Gratis

Waar

Adres:
Galerie Sous Terre en Beeldenpark
Batterijstraat 23 a
5396 NT Lithoijen
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Zie beschrijving voor openingstijden.

In de buurt

Toon resultaten