't Hof in de Houtstraat

Tijdens het zoeken naar leuke high-tea plekken in Oss en omgeving dacht ik ook direct aan ’t Hof in de Houtstraat. En hoewel ik regelmatig door deze straat in de Osse binnenstad wandel, en dus ook langs ’t Hof, was ik er nog niet eerder geweest. Voor deze blog dus een goed moment om daar eens verandering in te brengen!

Wanneer je langs het raam wandelt van deze lunch- (en high-tea) zaak zie je direct dat het er knus en gezellig uitziet. Een kleurrijk interieur, veel verschillend Engels servies met de leukste printjes en vrolijk bloemenbehang. Zoals ze op hun eigen website schrijven; “Een eigentijdse tea-/ en lunchroom met een dikke knipoog naar het verleden. De inrichting is nostalgisch en knus waardoor je je er meteen thuis voelt”, en dat gevoel krijg je inderdaad direct. 

Niet alleen vanwege het interieur, maar de vriendelijke ontvangst door de twee eigenaressen van de zaak, Rina en Lucie, droeg daar zeker aan bij. Al tien jaar zijn ze gevestigd in de Houtstraat, een straatje waar je waarschijnlijk wel eens doorwandelt van de stad richting de parkeerplaats aan de Boterstraat, maar waar je misschien niet direct aan denkt om te gaan zitten voor een bakje koffie of thee of voor een lunch.

Ik had gereserveerd voor de high-tea Sprokkelhout, waarbij we verrast werden met diverse smakelijke hartige én zoete hapjes en natuurlijk thee (overigens mag je ook kiezen voor koffie). Er was volop keus tussen diverse verse theesoorten, dus voor ieder wat wils. De eerste ronde bestond uit verschillende hartige warme en koude hapjes en daarnaast kwam er brood op tafel met zelfgemaakte kruidenboter. De hartige hapjes bestonden o.a. uit een kip-cocktail met een kerriedressing, een romige courgettesoep en een pasteitje met champignon-notenkaasragout. Alles is vers en met zorg bereid. Wat ik erg prettig vond is dat de hartige gerechtjes één voor één werden geserveerd, waardoor je op je gemak van alles kon genieten.

De tweede ronde bestond uit een etagère met zoetigheden waaronder een cake pop, een stukje wortelcake en een mooi gedecoreerde mini cupcake. Ook erg fijn dat er gedacht werd aan een fles koud water, aangezien ik precies een dag met tropische hitte had uitgekozen om te reserveren.

’t Hof in de Houtstraat is zeker een aanrader om eens een hapje te gaan eten of wat langer te tafelen en te kiezen voor een high-tea. Ook leuk om te reserveren met grotere groepen (bijvoorbeeld voor een babyshower). Naast de mogelijkheid om binnen te tafelen kan je met mooi weer ook plaatsnemen in het knusse binnentuintje.

Kijk voor meer informatie en/of de menukaart op de website van ’t Hof: https://www.hofhoutstraatoss.nl/

‘t Hof in de Houtstraat
Houtstraat 3
5341GG Oss
0412 623008